Osmancık 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen Uyum Haftası etkinlikleri kapsamında, 1. sınıf ve anasınıfı öğrencileri ile aileleri meyve fidanlarını toprakla buluşturdu.
Osmancık 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunda okula yeni başlayan 1. sınıf ve anasınıfı öğrencilerinin okula uyum sürecini desteklemek amacıyla düzenlenen Uyum Haftası etkinlikleri, anlamlı bir doğa etkinliğiyle renklendi.
“Ailemle Eğitim Yolculuğum” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe Osmancık Kaymakamı Furkan Duman ve eşi Elif Duman da katıldı. Etkinlikte öğrenciler ve aileleri, okul bahçesinde meyve fidanlarını toprakla buluşturdu.
Eğitim hayatlarının ilk günlerinde çocukların hem okulla kaynaşmalarını hem de doğa ve çevre bilinci kazanmalarını amaçlayan etkinlikte, veliler çocuklarıyla birlikte fidan dikerek onlara unutulmaz bir anı yaşattı. Küçük ellerin büyük bir heyecanla diktiği fidanların, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca büyüyerek yeşermesi hedefleniyor.

Etkinlikte veli-okul iş birliğinin önemine de dikkat çekildi. Veliler, çocuklarının ilk okul günlerinde doğayla iç içe anlamlı bir etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Dikilen fidanlara ilk can suyunun verilmesinin ardından hatıra fotoğrafları çekildi.
Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Çocuklarımızın bu heyecanlı gününde onları doğayla iç içe bir başlangıçla karşılamak istedik. ‘Ailemle Eğitim Yolculuğum’ sloganıyla düzenlediğimiz bu buluşmada amacımız; hem veli-okul iş birliğini güçlendirmek hem de evlatlarımıza doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılamaktır. Bugün buraya diktiğimiz her fidan, çocuklarımızın eğitim yolculuğunun ve geleceğimizin birer simgesidir.”
Etkinlik, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve protokol üyelerinin katılımıyla güzel ve anlamlı bir hatıra olarak tamamlandı.

