İYİ Parti Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Ayberk Cebe, Çorum Belediyesi tarafından kurulan iftar sofralarının siyasi parti reklam alanı olmadığını vurguladı. Cebe, bu sofraların milletin vergileriyle kurulan kamu organizasyonları olduğunu belirterek, Ramazan ayının maneviyatını siyasi fırsata çevirmenin etik olmadığını ifade etti.
Ayberk Cebe, kamu gücünün gölgesinde görüntü vermenin kolay olduğunu, ancak önemli olanın milletin gönlünde karşılık bulmak olduğunu söyledi. Belediye başkanlığının bir partinin organizatörlüğü olmadığını belirten Cebe, belediye imkânlarının tüm Çorum halkına ait olduğunu dile getirdi.
Cebe, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Çorum Belediyesi’nin kurduğu iftar sofraları, milletimizin vergileriyle kurulan kamu organizasyonlarıdır. Bu sofralar hiçbir siyasi partinin reklam alanı değildir.
Ramazan ayının maneviyatını fırsata çevirip masa masa dolaşarak sanki organizasyonu kendileri yapmış gibi algı oluşturmaya çalışmak siyasi etikle bağdaşmaz. Kamu gücünün gölgesinde görüntü vermek kolaydır; zor olan, milletin gönlünde karşılık bulmaktır.
Sayın Halil İbrahim Aşgın’a açıkça sesleniyoruz: Belediye başkanlığı bir partinin organizatörlüğü değildir. Belediye imkânları tüm Çorum halkınındır. Bu imkânların bir partinin gençlik yapılanması tarafından sahiplenilmiş gibi sunulması, belediyenin tarafsızlığına gölge düşürmektedir.
AK Parti Gençlik Kolları’nın kamu organizasyonlarını siyasi şova dönüştürme çabası gençliğe örnek değildir. Gençlik; proje üretir, fikir üretir, milletin derdiyle dertlenir. Belediyenin kurduğu sofrada rol kapma telaşıyla siyaset yapılmaz.
Biz İYİ Parti Gençlik Kolları olarak siyaseti kamu gücüne yaslanarak değil, milletin vicdanına dayanarak yapıyoruz. Adalet, liyakat ve eşitlik temelinde bir gençlik mücadelesi veriyoruz.
Ramazan ayını siyasi gösteriye çeviren anlayışı Çorum halkının takdirine bırakıyoruz. Kamuya ait olanı parti faaliyeti gibi göstermek doğru değildir ve bunu kabul etmiyoruz.”
ASAYİŞ
18 gün önceGÜNDEM
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026GÜNDEM
19 Nisan 2026ASAYİŞ
19 Nisan 2026ASAYİŞ
19 Nisan 2026ASAYİŞ
19 Nisan 2026
1
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Çorum’da
112780 kez okundu
2
Osmancık’ta park halindeki otomobilin tüm camları kırıldı
9854 kez okundu
3
Çorum İl Özel İdaresi personel alımı kura çekimi bugün yapılacak
9325 kez okundu
4
Denizde boğulan lise öğrencisi son yolculuğuna uğurlandı
8142 kez okundu
5
Evinin önünde tüfekli saldırıya uğradı
8098 kez okundu