DOLAR 38,0175 0.5%
EURO 41,4049 0.31%
ALTIN 3.704,770,07
BITCOIN 3181868-2.28647%
Çorum

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Çorum’da 4 hastaneye “’Anne Dostu Hastane’ unvanı
  • OSMANCIK
  • Güncel
  • Çorum’da 4 hastaneye “’Anne Dostu Hastane’ unvanı

Çorum’da 4 hastaneye “’Anne Dostu Hastane’ unvanı

ABONE OL
21 Şubat 2025 13:29
Çorum’da 4 hastaneye “’Anne Dostu Hastane’ unvanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çorum’da 4 hastane Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede “Anne Dostu Hastane” unvanına layık görüldü.

Çorum İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere çeşitli uluslararası örgütler hastanelerin doğum üniteleri tarafından sunulan normal doğum yardımını en sağlıklı doğum şekli olarak kabul etmektedir. Bu yaklaşımdan hareketle doğum ünitelerinin sunduğu sağlık hizmetlerini her açıdan geliştirmeye yönelik olarak T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından “Anne Dostu Hastane Programı” başlatılmıştır. Bu program, dünyada ulusal düzeyde yürütülen ilk program olma özelliğine sahiptir. Normal doğumu destekleme politikası doğrultusunda da Bakanlığımız stratejik planına alınmıştır.

İlimizde doğum hizmeti veren Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alaca Devlet Hastanesi, Osmancık Devlet Hastanesi ve İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi, Anne Dostu Hastane Unvanına sahip olmakla birlikte her yıl Sağlık Bakanlığımız tarafından değerlendirilmekte ve denetime tabi tutulmaktadır. 2025 yılı şubat ayında yapılan denetimler sonrasında hastanelerimiz üstün başarı sağlayarak Anne Dostu Hastaneler olarak hizmet vermeye devam etmektedir.” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.