Çorum’un Alaca ilçesinde, 2 sene önce kanserle olan yaşam mücadelesini kaybeden 19 yaşındaki Selin Şahin’in adını yaşatmak için babası tarafından yaptırılan okulda sona geldi. Okulda incelemelerde bulunan Vali Ali Çalgan, hayırsever aileye teşekkür etti.
Çorum’un Alaca ilçesinde, hayırsever iş insanı Üzeyir Şahin tarafından kızı anısına yaptırılan Selin Şahin Ortaokulu tamamlandı.Vali Ali Çalgan, 10 Nisan Perşembe günü açılışı yapılacak olan okulda incelemelerde bulundu.

Hayırsever iş insanı Üzeyir Şahin ve eşi Belma Şahin ile birlikte 16 derslikten oluşan okulu gezen Vali Çalgan, okulun son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
2024 yılı Ocak ayında, Alacalı hayırsever iş insanı Üzeyir Şahin tarafından İl Özel İdaresi ile yapılan protokol kapsamında geçtiğimiz yıl Mart ayında temeli atılan Selin Şahin Ortaokulu’nun tamamlanarak eğitim-öğretime hazır hale geldiğini açıklayan Vali Ali Çalgan, “10 Nisan Perşembe günü, programı müsait olduğu takdirde Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Yusuf Tekin’in teşrifleriyle okulumuzun resmi açılışını yapmayı planlıyoruz. Her türlü donanıma sahip okulumuzun açılışıyla birlikte çocuklarımız, güzel ve nezih bir ortamda, kaliteli bir şekilde eğitimlerini alacaklar” dedi.”
“Sevgili kızımız Selin Şahin’in anısına bu güzel eseri kazandıran, bu eserin oluşmasında her türlü maddi ve manevi katkıda bulunan hayırsever iş insanımız Üzeyir Şahin ve eşi Belma Şahin Hanımefendi’ye teşekkür ederim,” diyen Vali Çalgan, “Bu duyarlı davranışın diğer hayırseverlerimiz için de örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Okulumuzun ilçemize, ilimize ve eğitim hayatına hayırlı olmasını diliyorum,” şeklinde konuştu.
İncelemeler sırasında Vali Çalgan’a Alaca Kaymakamı Engin Tok, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cihan Türkmen eşlik etti

ASAYİŞ
5 gün önceGÜNDEM
27 gün önceASAYİŞ
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026ASAYİŞ
05 Haziran 2026
1
Osmancık’ı gururlandıran bir haber: Tıp Fakültesini birincilikle bitirdi
4615 kez okundu
2
Müzik öğretmenleri Mustafa Kemal Atatürk Parkı’nda konser verdi
3487 kez okundu
3
Öğretmen Fatma Nur Çelik Son Yolculuğuna Uğurlandı
3397 kez okundu
4
GSB Osmancık Gençlik Merkezinden Açık Hava Sineması Gecesi
3000 kez okundu
5
Osmancık’ta 27 yıl önce kurulan derneğe kadınlarda üye olabilecek
2986 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.