Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, Derinçay’daki kirliliği Meclis gündemine taşıdı.
Derinçay’ın zehir saçtığını ifade eden Mehmet Tahtasız, yerinden söz alarak yaptığı 1 dakikalık konuşmada şunları söyledi:
“Alaca Çayı’yla Çorum’da birleşerek önce Yeşilırmak’a, oradan Karadeniz’e akan Derinçayımız 90’lı yıllarda balık tutulabilen ve tarım sulaması yapılan bir nehirken şu anda maalesef Derinçay yirmi yıldır zehir saçıyor, kanser saçıyor. Buranın tek sorumlusu Çorum Belediyemizin yıllardır yenilememiş olduğu arıtma tesisinin bu dereyi kirletmesi ve Çorum Organize Sanayisi’nde arıtma tesisi olmayışından dolayı Derinçay yıllardır bütün köylerimizin tarımsal sulamasında zehir saçıyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünü, Sayın Valimizi, Belediye Başkanımızı ve en önemlisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u göreve çağırıyorum. Bir an önce bu Derinçay’ı kirletenler hesap vermeli ve Derinçayımız tekrar eski yıllarına, günlerine dönmelidir.”
GÜNDEM
2 gün önceASAYİŞ
2 gün önceGÜNDEM
2 gün önceGÜNDEM
4 gün önceVEFAT HABERLERİ
4 gün önceASAYİŞ
5 gün önceGÜNDEM
24 gün önce
1
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Çorum’da
68470 kez okundu
2
Osmancık’ta park halindeki otomobilin tüm camları kırıldı
7172 kez okundu
3
Çorum İl Özel İdaresi personel alımı kura çekimi bugün yapılacak
6729 kez okundu
4
Denizde boğulan lise öğrencisi son yolculuğuna uğurlandı
5664 kez okundu
5
Evinin önünde tüfekli saldırıya uğradı
5635 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.