Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Düğün için radar kapatıldı, vatandaşa tuzak zenginlere kıyak” şeklinde yer alan haberlerin dezenformasyon olduğunu duyurdu.
Yapılan açıklamada; “Bazı basın-yayın organlarında “Düğün için radar kapatıldı, vatandaşa tuzak zenginlere kıyak” şeklinde yer alan haber dezenformasyondur.
İçişleri Bakanlığımız, trafik güvenliğini sağlamak suretiyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için sahada mücadele vermekte ve bu amaçla cari mevzuatı harfiyen uygulamaktadır.
Çorum ilinde 21 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirilen bir düğün merasimi için radar sistemlerinin devre dışı bırakıldığı iddiası yalandır ve İçişleri Bakanlığımızın bu gibi haberlerle hedef alınması maksatlı bir kampanyanın ürünüdür.
Çorum Çevreyolu Bulvarı ile Çorum-Sungurlu güzergâhında kurulu bulunan Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) hiçbir şekilde devre dışı bırakılmamıştır.
Nitekim İçişleri Bakanlığımızın verilerine göre 21 Haziran 2025 tarihinde radar sistemlerinin devre dışı bırakıldığı iddia edilen güzergahta yapılan denetimlerde 121 araca cezai işlem uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ASAYİŞ
2 gün önceASAYİŞ
19 gün önceGÜNDEM
18 Haziran 2026ASAYİŞ
18 Haziran 2026GÜNDEM
18 Haziran 2026GÜNDEM
18 Haziran 2026GÜNDEM
18 Haziran 2026
1
Osmancık’ta park halindeki otomobilin tüm camları kırıldı
10730 kez okundu
2
Osmancık Jandarması uyuşturucuya geçit vermiyor: 1 tutuklama
10669 kez okundu
3
Çorum’daki cinayet olayında gözaltı sayısı 4’e yükseldi
9276 kez okundu
4
Evinin önünde tüfekli saldırıya uğradı
8902 kez okundu
5
Osmancık’ta uyuşturucu operasyonu:1 tutuklama
8205 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.