Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması satış ve toplu tüketim işletmelerinde zorunlu olarak kullanılacak.
Bu kapsamda Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından gıda işletmelerine yönelik karekod uygulaması hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
Kontrol görevlileri tarafından yapılan bilgilendirme çalışmalarında 28 Temmuz 2025 tarihi itibariyle, gıda işletmelerinde karekod uygulaması zorunlu hale geldiği hatırlatıldı.
Görevliler, tüketiciye şeffaf ve güvenli gıda sunulması amacıyla başlatılan bu uygulama kapsamında, işletmelerin mevzuata uygun şekilde karekod kullanmaları gerektiği vurguladı.

ASAYİŞ
19 saat önceASAYİŞ
5 gün önceASAYİŞ
7 gün önceASAYİŞ
8 gün önceVEFAT HABERLERİ
8 gün önceASAYİŞ
13 gün önceASAYİŞ
25 gün önce
1
Osmancık’ın 3 köyü için önemli ihaleler tamamlandı
3678 kez okundu
2
Osmancık’tan Türkiye Gen Bankası’na yeni bir çeşit
3297 kez okundu
3
Osmancık Şişme Savak temel atma töreni gerçekleşti
2939 kez okundu
4
1000 kişilik Osmancık Ceza İnfaz Kurumu’nda inşaat çalışmaları başladı
2886 kez okundu
5
Osmancık’ta maden arama ruhsatı durduruldu: Şahin; “Hukuka uygun değil”
2757 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.