TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen Hitit TechFest, Çorum Ticaret Odası fuar alanında gerçekleştirildi ve üç gün boyunca bilim ve teknoloji meraklılarını bir araya getirdi. Festival boyunca, gökyüzü gözlemlerinden yaratıcı atölyelere, deney şovlarından sanal gerçeklik deneyimlerine kadar birçok etkinlik düzenlendi. Festival, 10 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir ilgi topladı.
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı, bilimi toplumun geniş kesimlerine yaymayı, bilimsel bilginin günlük yaşamla bağını güçlendirmeyi ve özellikle çocuklar ile gençlerde bilimsel merakı ve sorgulama kültürünü geliştirmeyi hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda düzenlenen Hitit TechFest, Çorum Valiliği’nin desteğiyle, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası gibi birçok kurumun iş birliğinde gerçekleştirildi.
Festival süresince, 41 farklı atölyede toplamda 510 etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikler arasında astronomi, fizik, kimya, biyoloji, matematik, mühendislik, yazılım, yapay zeka, robotik kodlama ve çevre bilimleri gibi alanlarda uygulamalı çalışmalar yer aldı. Ayrıca, öğretmenler ve öğrenciler için dokuz bilimsel söyleşi düzenlendi.

Öne Çıkan Atölyeler
Festival kapsamında öne çıkan tematik atölyeler arasında “Gökyüzü Gözlemleri”, “Çöplerden Elektriğe”, “Doğal İndikatörlerle Eğlenceli Kimya”, “Dünyanın Gizli Akciğerleri: Algler”, “Elektrikli Aracımı Yapıyorum”, “Gaz Dedektörü ve Elektronik Burun Atölyesi”, “Geometri ile Dijital Süsleme”, “Görünmeyen Dünyaya Yolculuk: Mikrobiyoloji ve Mikroorganizmalar”, “Guernica: Sanal Gerçeklikte Sanat ve Tarih”, “Hafızalı Metal”, “İş Kazası Dedektifleri”, “Kendi DNA’nı Keşfet”, “Kendi Kokunu Yarat”, “Kırmızı Lahanada Gizlenen Renkler”, “Krem-mini Eller Atölyesi”, “Matematiğin Şifresi”, “Metallerin Alev Renkleri”, “Mobil Teknoloji Atölyesi”, “Ebru Atölyesi”, “Orff Çalgıları, Ritim/Perküsyon Uygulama ve Sergisi” ve “Patlayan Köpük Deneyi” gibi etkinlikler yer aldı.
Planetaryum ve Sanal Gerçeklik Çadırı
Festivalin en çok ilgi gören bölümlerinden biri de Planetaryum uzay çadırı ve sanal gerçeklik çadırı oldu. Planetaryum çadırı, astronomi ve uzay bilimlerini üç boyutlu panoramik görüntü teknolojisiyle öğretmeyi amaçlayan, görsel ve ses efektleriyle desteklenmiş yenilikçi bir eğitim sistemi olarak dikkat çekti.

Deprem Simülasyon TIR’ı
AFAD İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Deprem Simülasyon TIR’ı ile öğrenci ve vatandaşlara deprem bilinci kazandırılması hedeflendi. Bu etkinlik, deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gereken doğru davranışları anlatarak afet bilincinin geliştirilmesini amaçladı.
Hitit TechFest, öğretim üyeleri, öğretmenler ve atölye liderlerine katılım belgelerinin takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Festival, Çorum’un en büyük bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olarak hafızalarda yer etti.

ASAYİŞ
50 dakika önceGÜNDEM
1 saat önceGÜNDEM
2 gün önceVEFAT HABERLERİ
2 gün önceASAYİŞ
3 gün önceGÜNDEM
21 gün önceVEFAT HABERLERİ
28 gün önce
1
Osmancık’ı gururlandıran bir haber: Tıp Fakültesini birincilikle bitirdi
3822 kez okundu
2
Müzik öğretmenleri Mustafa Kemal Atatürk Parkı’nda konser verdi
3040 kez okundu
3
GSB Osmancık Gençlik Merkezinden Açık Hava Sineması Gecesi
2552 kez okundu
4
Ömer Derindere Fen Lisesi YKS’de göz doldurdu
2208 kez okundu
5
Yeni eğitim öğretim yılı ‘Yeşil Vatan’ ile başladı
2094 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.