Kızılırmak’tan numune alındı

Kızılırmak’tan numune alındı

Kızılırmak’tan numune alındı

ABONE OL
16 Ekim 2025 00:02
Kızılırmak’tan numune alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Osmancık, Kargı ve Dodurga bölgelerinde Kızılırmak’tan numune alım çalışması gerçekleştirdi. Alınan numuneler, nitrat kirliliğinin izlenmesi ve sürdürülebilir tarım politikalarının desteklenmesi amacıyla analiz edilecek.

Bu çalışma, Çorum İl Tarım Müdür Yardımcısı Bayram Rıdvan Dikici’nin koordinasyonunda, teknik personel tarafından yürütüldü. Numuneler, ‘İyi Tarım Uygulamaları’ ve ‘Nitrat Direktifi Yönetmeliği’ çerçevesinde belirlenen istasyonlardan alındı. Çalışmanın temel hedefi, tarımsal üretimde çevreye duyarlı uygulamaların yaygınlaştırılması ve toprak ile su kaynaklarının korunmasıdır.

Bu çalışmalar, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin çevresel etkilerini azaltmak ve bölgedeki su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunmak amacı taşımaktadır. Alınan numuneler üzerinden yapılacak analizler, bölgedeki nitrat kirliliğinin seviyesini belirleyecek ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesine katkı sağlayacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.