Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, şap hastalığı nedeniyle besicilerin yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı.
Hayvan pazarlarının kapalı olması nedeniyle alım satımların durduğunu, besicilerin borçlarını ödeyemez duruma geldiğini vurgulayan Mehmet Tahtasız, “Çiftçimizi zirai don, kuraklık ve düşük fiyatların ardından aylardır devam eden şap hastalığı vurdu. Üreticilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına olan borçları faizsiz ertelenmeli, hayvancılıktaki krize acil bir çözüm bulunmalıdır” dedi.
BESİCİLER: BATIYORUZ, BİTİYORUZ
TBMM Genel Kurulu’ndan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenen CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, şunları söyledi:
“Sayın Bakan, Çorum’da ziyaret ettiğim besiciler, ‘Şap hastalığından dolayı hayvan pazarları aylardır kapalı, hayvan satışı yapamıyoruz; satış yapanlar el altından yapıyorlar, burada insan sağlığıyla oynanıyor. Piyasayı celepler belirliyor, zarar üzerine zarar ediyoruz. Bu belirsizlik ne kadar sürecek? Girdi fiyatları sürekli artıyor, ithalata izin veriliyor; devletimiz neden bu süreci düzgün yönetmiyor? Tarım Kredi Kooperatifi borcumuzu ödeyemedik, Ziraat Bankası yem kredilerinin günü gelmek üzere; mazot, gübre ve esnafa olan borçlarımız var; ne yapacağımızı, nasıl ödeyeceğimizi şaşırmış durumdayız. Sayın vekilim, kısacası; batıyoruz, bitiyoruz’ diyor. Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarları aylardır kapalı. Üreticilerimiz ciddi bir mağduriyet yaşarken, işlerini çeviremez, borçlarını ödeyemez noktaya gelmişlerdir. Besicilerin tarım kredi ve ziraat bankasına olan borçları faizsiz ertelenmeli, hayvancılıktaki krize acil ve etkin müdahale edilmelidir.”
ASAYİŞ
11 saat önceGÜNDEM
4 gün önceASAYİŞ
5 gün önceASAYİŞ
12 gün önceGÜNDEM
12 gün önceASAYİŞ
25 gün önceASAYİŞ
25 gün önce
1
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Çorum’da
141223 kez okundu
2
ADP önceki dönem Osmancık İlçe Başkanı Muharrem Yavuz vefat etti
6168 kez okundu
3
Osmancık’ta 1 Bağımsız Siyasetçi ve 3 Siyasi Parti’den “Uyuşturucu” Tepkisi
5214 kez okundu
4
CHP Osmancık İlçe Kongresi sonrası kısa süreli gerginlik
4678 kez okundu
5
Kırkdilim Tünelleri, 15 Nisan’dan sonra açılıyor
4375 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.