Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Çorum ziyaretinde şehir adına önemli kararlar alındı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın talepleri Bakanlık nezdinde karşılık bulurken, kentsel dönüşüm başta olmak üzere birçok projede bakanlık desteği ile somut adımlar atılıyor.
Kale ve Mimarsinan’da uzlaşma görüşmeleri başlıyor
Çorum’un gündeminde olan Kale Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde önemli bir aşamaya geçiliyor. TOKİ tarafından yürütülecek kentsel dönüşüm için, vatandaşlarla uzlaşma görüşmelerinin 11 Mayıs’ta başlayacağı açıklandı.
Mimarsinan Mahallesi 1. etapta ise borçlandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından sürecin hızla başlayacağı, uzlaşma görüşmelerinin tarihinin de yakın zamanda netleşeceği bildirildi.
Çimento Arazisi İçin Süreç Netleşti
Şehir adına büyük önem taşıyan bir diğer gelişme ise eski Çimento Fabrikası arazisine yapılacak proje oldu. Emlak Konut tarafından 27 bin 600 metrekare alanda inşa edilecek ticaret ve konut projesinin ihalesinin Nisan ayı sonu itibariyle yapılacağı ifade edildi.

Çöplü Arastası’na 100 milyonluk destek
Çöplü Sokak Sağlıklaştırma Projesi için Bakanlık tarafından 50 milyon TL hibe ve 50 milyon TL kredi desteği sağlanacak. Ayrıca Kale bedenleri 2. Etap Projesi için 20 milyon TL ilave hibe verileceği açıklandı.
Temizlik ve sıfır atık yatırımına destek
Başkan Aşgın’ın talepleri arasında yer alan, şehrin çevre altyapısını güçlendirecek yatırımlara da Bakan Kurum destek sözü verdi. 1 adet çöp toplama aracı, 1 adet yol süpürme aracı, 300 adet konteyner, Sıfır Atık Merkezi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 10 milyon TL hibe desteği sağlanacak.
100.Yıl Millet Bahçesi içerisine Çorum Belediyesi tarafından yapılması planlanan Teras Bahçe ve Yeraltı Otoparkı projesi de bakanlık desteği ile hayata geçecek.

Başkan Aşgın’dan Bakan Kurum’a Teşekkür
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un geleceği için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını vurguladı:
“Şehrimizin ihtiyaçlarını ve önceliklerini Sayın Bakanımıza detaylı şekilde ilettik. Taleplerimize son derece olumlu yaklaştılar. Kentsel dönüşümden çevre yatırımlarına, sosyal yaşam alanlarından ulaşıma kadar birçok başlıkta önemli destekler aldık. Çorum’umuzu daha modern, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için gece gündüz aşkla çalışıyoruz.”
Başkan Aşgın, sağlanan destekler ve gösterilen yakın ilgiden dolayı Bakan Murat Kurum’a teşekkür ederek, iş birliğinin artarak devam edeceğini ifade etti.
ASAYİŞ
5 gün önceGÜNDEM
27 gün önceASAYİŞ
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026GÜNDEM
05 Haziran 2026ASAYİŞ
05 Haziran 2026
1
Köfteci Yusuf ve 30 ulusal markanın yer alacağı AVM çok yakında Osmancık’ta
4787 kez okundu
2
Kırkdilim Tünelleri, 15 Nisan’dan sonra açılıyor
4282 kez okundu
3
TOKİ Osmancık kura tarihi ne zaman?
4245 kez okundu
4
Osmancık’ın 3 köyü için önemli ihaleler tamamlandı
4224 kez okundu
5
APP Plakalar gündemde: Osmancık Şoförler Odası’ndan önemli duyuru
3915 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.