Osmancık’ta çeltik ekim sezonu başladı
1355 okunma

Osmancık’ta çeltik ekim sezonu başladı

Osmancık’ta çeltik ekim sezonu başladı

ABONE OL
8 Haziran 2026 11:04
Osmancık’ta çeltik ekim sezonu başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin önemli çeltik üretim merkezlerinden Çorum’un Osmancık ilçesinde çeltik ekim sezonu başladı. Kızılırmak Nehri’nin beslediği verimli arazilerde çiftçiler, yeni sezon için yoğun mesai harcıyor.

Türkiye’nin pirinç ihtiyacının yaklaşık yüzde 5’ini karşılayan Osmancık’ta, mayıs ayında etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle çeltik ekimi haziran ayına sarktı. Sabahın erken saatlerinde tarlalara giden üreticiler, tohumları toprakla buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye genelinde en çok tercih edilen pirinç çeşitleri arasında yer alan Osmancık pirincinin üretimini yapan çiftçilerin bir kısmı keşan işlemlerini tamamlayarak ekime başladı. Sıcak hava altında uzun saatler çalışan üreticiler, verimli bir sezon geçirerek emeklerinin karşılığını almayı hedefliyor.

Bölgede çeltik üretimi yapan Çağlar Çıtakoğlu, mevsim şartları nedeniyle ekim döneminin geciktiğini belirterek, son yıllarda yabancı otların verimi olumsuz etkilediğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl bazı üreticilerin çeltik arazilerindeki darıları biçerek hayvan yemi olarak kullandığını ifade eden Çıtakoğlu, bunun dönüm başına 200 ila 400 kilogram arasında verim kaybına neden olduğunu dile getirdi.

Bu yıl da çamurlu arazi koşulları nedeniyle zorlu bir mücadele verdiklerini kaydeden Çıtakoğlu, “İnşallah herkes güzel verim alır, hep beraber hasadımızı kaldırırız. Devlet de güzel bir fiyat açıklarsa emeğimizin karşılığını alırız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.