Çorum’un Osmancık ilçesinde bir dinlenme tesisi, belediyeden ücret karşılığı vidanjör talebinin 20 gün boyunca karşılanmadığını öne sürdü. Tesis yetkililerinden İsmail Burak Derindere, taleplerinin kişisel gerekçelerle reddedildiğini iddia ederek duruma tepki gösterdi.
20 Günlük Bekleyiş Tartışma Yarattı
Osmancık’ta faaliyet gösteren ve yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlayan bir dinlenme tesisi, belediyeden ücretini ödemek şartıyla talep ettikleri vidanjör hizmetinin yaklaşık 20 gün boyunca verilmediğini iddia etti.
Derindere Dinlenme Tesisi yetkililerinden İsmail Burak Derindere, defalarca yapılan başvurulara rağmen vidanjör gönderilmediğini, yaşanan mağduriyetin işletmenin faaliyetlerini olumsuz etkilediğini belirtti.
“Kişisel Mesele” İddiası
İşletme tarafından yapılan açıklamada, bir yetkilinin konuyu görüşmek üzere Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ile görüştüğü ve burada hizmetin “kişisel mesele” gerekçesiyle verilemeyeceğinin ifade edildiği öne sürüldü.
Açıklamada ayrıca, daha sonra görüşülen Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam’ın da benzer gerekçelerle vidanjör hizmetinin sağlanamayacağını söylediği iddia edildi.
Sosyal Medyadan Tepki Gösterdiler
Yaşadıkları mağduriyet nedeniyle sosyal medya üzerinden açıklama yapan tesis yetkilileri, belediyenin kamu hizmetlerini kişiselleştiremeyeceğini savundu.
Paylaşımda, “Ücretini ödemeye hazır olduğumuz bir hizmetin kişisel gerekçelerle verilmemesi kabul edilemez.” ifadelerine yer verildi.
“Paylaşımdan Sonra Özel İdarenin Vidanjörü Geldi”
Tesis yetkilileri, sosyal medya paylaşımının ardından Özel İdare’ye ait vidanjörün tesise gelerek sorunu giderdiğini belirtti.
Yapılan açıklamada, vidanjör çalışması sırasında yaşanan taşkının görüntüleri de kamuoyuyla paylaşıldı.
“Belediyeler Halka Hizmet İçin Vardır”
Açıklamada, belediyelerin su, kanalizasyon, temizlik ve benzeri temel hizmetleri sunmakla yükümlü kamu kurumları olduğu hatırlatılarak şu görüşlere yer verildi:
“Belediye başkanı seçimle göreve gelen bir kamu görevlisidir. Kamu hizmetleri kişisel değerlendirmelerle engellenemez. Hiç kimse, görev süresi boyunca bir vatandaşa ya da işletmeye hizmet verilmeyeceğini söyleyemez. Belediyelerin temel görevi halka eşit ve tarafsız şekilde hizmet etmektir.”
Belediyeden Açıklama Bekleniyor
Öte yandan, söz konusu iddialarla ilgili Osmancık Belediyesi’nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
ASAYİŞ
5 gün önceASAYİŞ
5 gün önceASAYİŞ
16 gün önceASAYİŞ
02 Temmuz 2026GÜNDEM
02 Temmuz 2026ASAYİŞ
02 Temmuz 2026GÜNDEM
02 Temmuz 2026
1
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Çorum’da
135531 kez okundu
2
Osmancık’ta park halindeki otomobilin tüm camları kırıldı
10932 kez okundu
3
Çorum İl Özel İdaresi personel alımı kura çekimi bugün yapılacak
10209 kez okundu
4
Evinin önünde tüfekli saldırıya uğradı
9063 kez okundu
5
Denizde boğulan lise öğrencisi son yolculuğuna uğurlandı
8937 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.