Çorum’un Laçin ilçesinde kırsal alanda otlayan büyükbaş hayvanlardan bazıları ayrık otu yedikten sonra rahatsızlandı. Zehirlenme şüphesiyle müdahale edilen hayvanlardan 5’i kesilirken, diğer hayvanlar veteriner hekim tarafından tedavi altına alındı.
Olay, Laçin ilçesine bağlı Çamlıca köyünün bağlar mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede otlayan büyükbaş hayvandan bazıları bir süre sonra rahatsızlandı.
Hayvan sahiplerinin durumu bildirmesi üzerine köye veteriner hekim çağrıldı. Yapılan kontrollerde, rahatsızlanan hayvanların ayrık otu yedikleri belirlendi.
Veteriner hekimin müdahalesiyle hayvanların bir kısmı tedavi altına alınarak kurtarılırken, zehirlenme belirtileri ağır olan 5 büyükbaş hayvan ise sahipleri tarafından kesildi.
