Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması satış ve toplu tüketim işletmelerinde zorunlu olarak kullanılacak.
Bu kapsamda Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından gıda işletmelerine yönelik karekod uygulaması hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
Kontrol görevlileri tarafından yapılan bilgilendirme çalışmalarında 28 Temmuz 2025 tarihi itibariyle, gıda işletmelerinde karekod uygulaması zorunlu hale geldiği hatırlatıldı.
Görevliler, tüketiciye şeffaf ve güvenli gıda sunulması amacıyla başlatılan bu uygulama kapsamında, işletmelerin mevzuata uygun şekilde karekod kullanmaları gerektiği vurguladı.

GÜNDEM
17 gün önceASAYİŞ
25 Mayıs 2026GÜNDEM
25 Mayıs 2026GÜNDEM
25 Mayıs 2026GÜNDEM
25 Mayıs 2026ASAYİŞ
25 Mayıs 2026ASAYİŞ
25 Mayıs 2026
1
Köfteci Yusuf ve 30 ulusal markanın yer alacağı AVM çok yakında Osmancık’ta
4670 kez okundu
2
Kırkdilim Tünelleri, 15 Nisan’dan sonra açılıyor
4236 kez okundu
3
TOKİ Osmancık kura tarihi ne zaman?
4213 kez okundu
4
Osmancık’ın 3 köyü için önemli ihaleler tamamlandı
4191 kez okundu
5
APP Plakalar gündemde: Osmancık Şoförler Odası’ndan önemli duyuru
3887 kez okundu