2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren ülke genelindeki tüm örgün eğitim kurumlarında uygulanan ”Harezmî Eğitim Modeli” projesinde Çorum’u Osmancık 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu temsil edecek.
Harezmi Eğitim Modeli ile “Geri Dönüşümden, İleri Dönüşüme” projesi kapsamında 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu anlamlı ve farkındalık dolu bir video hazırladı. Söz, müzik ve video çekimi dahil 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Harezmi Eğitim Modeli ekibi tarafından hazırlanan videoda, sıfır atık konusu ele alındı. Millî Eğitim Bakanlığı’na gönderilecek olan klip, Osmancık’ın tarihi mekânlarında çekilirken, ilçenin tanıtımının da yapılması hedefleniyor.
ÇORUM’DAKİ TEK TEMSİLCİ
Harezmi Eğitim Modeli’nin Çorumda ‘ki tek temsilcisinin 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu olduğunu belirten okul Müdürü Şener Demir; “Harezmi Eğitim Modeli ile hayatın içinden sorunlar; yerel, ulusal ve evrensel ölçekte düşünülerek öğretmenlerin rehberliğinde, öğrenciler tarafından veriye dayalı olarak belirlenir.
Öğrencilerin yaşam problemlerini tanımlayarak bunlara yenilikçi ve etkili çözümler üretmek üzere araştırma geliştirme yöntemlerini, iş birlikçi olarak uygulamaları sürecinde algoritmik düşünme, bilişsel ve üst bilişsel, sosyal-duygusal, pratik ve fiziksel becerilerini geliştirmeleridir.
Öğrencileri yaşam boyu öğrenmeye, etik ve ahlaki değerler kazandırmayı hedefler.”dedi.
GÜNDEM
16 gün önceVEFAT HABERLERİ
22 gün önceGÜNDEM
08 Kasım 2025ASAYİŞ
08 Kasım 2025ASAYİŞ
08 Kasım 2025ASAYİŞ
08 Kasım 2025ASAYİŞ
08 Kasım 2025
1
Osmancık’ı gururlandıran bir haber: Tıp Fakültesini birincilikle bitirdi
3813 kez okundu
2
Müzik öğretmenleri Mustafa Kemal Atatürk Parkı’nda konser verdi
3033 kez okundu
3
GSB Osmancık Gençlik Merkezinden Açık Hava Sineması Gecesi
2548 kez okundu
4
Ömer Derindere Fen Lisesi YKS’de göz doldurdu
2203 kez okundu
5
Yeni eğitim öğretim yılı ‘Yeşil Vatan’ ile başladı
2090 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.