Çorum İŞKUR tarafından işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile toplam 10 (on) kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) başlatılacaktır. Program kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Çorum Merkez’de yer alan bazı okullarda katılımcılar temizlik, bakım ve onarım işlerinde 2,5 ay süresince haftanın belirli günlerinde tam gün şeklinde çalışacaklardır. Program, 14 Temmuz 2025’te başlayacak ve 30 Eylül 2025 tarihinde sonlanacaktır. Başvurular 4 – 8 Temmuz tarihleri arasında alınacak olup katılımcılar, geçerli başvurular arasından ikamet durumlarına göre noter tarafından yapılacak kura çekilişi ile belirlenecektir. Kura çekilişi 10 Temmuz Perşembe günü saat 09:30’da İŞKUR İl Müdürlüğünde gerçekleştirilecektir.
Program, 14 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında (ilk 4 hafta) haftada 5 gün ve sonraki haftalarda haftada en fazla 3 gün olarak uygulanacak olup çalışma günleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecektir. Katılımcılara İŞKUR tarafından, program kapsamında çalıştıkları her gün için günlük net 1083,00-TL olacak şekilde cep harçlığı ödenecektir. Ayrıca yine İŞKUR tarafından, katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası katılım sağladıkları gün üzerinden karşılanacaktır (emekliliğe yönelik sigorta primi kapsamında değildir).
Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen vatandaşlarımızın 8 Temmuz Salı günü saat 23:59’a kadar ALO-170 iletişim hattı üzerinden, İŞKUR Mobil uygulamasından veya İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden iş arayan girişi yaptıktan sonra “Online İşlemler àİş arayan à İşgücü Uyum Programı àİUP Ara” kısmından program numarasını (9530) yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruda sorun yaşayanlar mesai saatleri içerisinde İl Müdürlüğümüz personelinden başvuru için yardım talep edebilirler.
İşgücü Uyum Programları kapsamında bir katılımcı toplamda en fazla 140 fiili gün programdan yararlanabilir. Daha önceki programlarda 140 günden az çalışıp bu programda 140 fiili günü tamamlayan katılımcıların aynı gün çıkışları yapılacaktır.
Programa başvuru ve katılım şartları şu şekildedir:
| İlçe | Kontenjan | Program No |
| Çorum Merkez | 10 | 9530 |
ASAYİŞ
19 gün önceGÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026GÜNDEM
20 Nisan 2026ASAYİŞ
20 Nisan 2026ASAYİŞ
20 Nisan 2026ASAYİŞ
20 Nisan 2026
1
Köfteci Yusuf ve 30 ulusal markanın yer alacağı AVM çok yakında Osmancık’ta
4096 kez okundu
2
TOKİ Osmancık kura tarihi ne zaman?
4064 kez okundu
3
Osmancık’ın 3 köyü için önemli ihaleler tamamlandı
4059 kez okundu
4
Kırkdilim Tünelleri, 15 Nisan’dan sonra açılıyor
4057 kez okundu
5
APP Plakalar gündemde: Osmancık Şoförler Odası’ndan önemli duyuru
3659 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.