Av sezonu 23 Ağustos Cumartesi günü açılırken, Çorum İl Jandarma Komutanlığı yasa dışı ava karşı uyarıda bulundu.
İl Jandarma Komutanlığı avcılık yapacak vatandaşların, avcılık ve avlanma izinleri almaları ve yanlarında bulundurmaları gerektiğini hatırlatarak; “Çorum İl Jandarma Komutanlığı, yasal mevzuatın jandarmaya verdiği yetki çerçevesinde sürdürülebilir av ve yaban hayatını, av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmalarını paydaş kurumlar ile koordineli ve uyum içerisinde 2025-2026 Av Döneminde de sağlama kararlılığındadır.

Av Sezonu “23 Ağustos 2025” tarihinde başlayacak olup, av sezonu süresince çevre, doğa ve yaban hayatı için büyük önem taşıyan avcılık kurallarına titizlikle uyulması gerekmektedir. Avcılık yapacak vatandaşlarımızdan bu doğrultuda: avcılık ve avlanma izinlerini almaları ve yanlarında bulundurmaları, yalnızca izin verilen türleri, izin verilen zamanlarda ve bölgelerde avlanmaları, koruma altındaki hayvan türlerine, üreme dönemlerine ve avlanma yasaklarına dikkat etmeleri, tüfek ruhsatı ve taşıma kurallarına uygun davranmaları, çevreye ve doğaya zarar vermemeleri, beklenmektedir.
Vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulaması üzerinden ihbarlarını Jandarma’ya bildirilmesi “Yasa Dışı Kara Avcılığı” olaylarının önlenmesi ve aydınlatılmasında büyük katkı sağlayacaktır.”

GÜNDEM
9 gün önceASAYİŞ
18 Mayıs 2026GÜNDEM
18 Mayıs 2026GÜNDEM
18 Mayıs 2026GÜNDEM
18 Mayıs 2026ASAYİŞ
18 Mayıs 2026ASAYİŞ
18 Mayıs 2026
1
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Çorum’da
120789 kez okundu
2
Osmancık’ta park halindeki otomobilin tüm camları kırıldı
10334 kez okundu
3
Çorum İl Özel İdaresi personel alımı kura çekimi bugün yapılacak
9848 kez okundu
4
Denizde boğulan lise öğrencisi son yolculuğuna uğurlandı
8624 kez okundu
5
Evinin önünde tüfekli saldırıya uğradı
8569 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.