Kapadokya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde keşfettiler
  • OSMANCIK
  • Eğitim
  • Kapadokya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde keşfettiler

Kapadokya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde keşfettiler

Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi öğrencileri, düzenlenen kültür gezisi kapsamında Kapadokya’nın doğal ve tarihî güzelliklerini yerinde görme fırsatı buldu.

ABONE OL
6 Mayıs 2026 21:42
Kapadokya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde keşfettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi öğrencileri, düzenlenen kültür gezisi kapsamında Kapadokya’nın doğal ve tarihî güzelliklerini yerinde görme fırsatı buldu. Öğrenciler, dolu dolu geçen programda hem eğlendi hem de önemli kültürel kazanımlar elde etti.

Ömer Derindere Fen Lisesi tarafından öğrencilerin sosyal, kültürel ve tarihî gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla organize edilen gezi, renkli görüntülere sahne oldu. Gezi programı kapsamında öğrenciler, Türkiye’nin dünyaca ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya’yı yakından tanıma imkânı buldu.

Gece saatlerinde Osmancık’tan hareket eden kafile, sabahın erken saatlerinde Kapadokya’ya ulaştı. Programın ilk durağında öğrenciler, gün doğumuyla birlikte gökyüzünü süsleyen sıcak hava balonlarını izleyerek unutulmaz anlar yaşadı. Balonların oluşturduğu görsel şölen, geziye etkileyici bir başlangıç yaptı.

Ardından Güvercinlik Vadisi’ni gezen öğrenciler, bölgenin doğal yapısını ve tarihi güvercin yuvalarını yerinde inceledi. Kapadokya’nın simge noktalarından Uçhisar Kalesi’ni de ziyaret eden öğrenciler, bölgeyi kuşbakışı izleme fırsatı buldu.

Gezinin önemli duraklarından biri olan Göreme Açık Hava Müzesi’nde ise kaya oyma kiliseler, manastırlar ve tarihi freskler hakkında bilgi edinildi. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu alan, öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Devrent Vadisi’nde farklı kaya oluşumlarını inceleyen öğrenciler bol bol fotoğraf çekerken, Avanos’ta geleneksel çömlek yapımını yakından gözlemledi. Ustaların çamura şekil verdiği anlar öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Kapadokya’nın simge noktalarından Üç Güzeller’de çekilen hatıra fotoğrafıyla gezi sona erdi. Öğrenciler, hem eğitici hem de keyifli bir gün geçirerek bölgeden unutulmaz anılarla ayrıldı.

Okul Müdürü Mustafa Yıldırım yaptığı açıklamada, “Akademik başarının yanında öğrencilerimizin tarihî, kültürel ve sosyal farkındalıklarını artıracak faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Kapadokya gezimiz de bu anlayışın önemli bir parçası olmuştur. Geziyi düzenleyen idareci ve öğretmenlere teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.