Çorum’da sanayi sitesi ve inşaat alanlarından yaklaşık 500 bin lira değerinde malzeme çaldıkları belirlenen 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü tutuklandı.
Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılması amacıyla çalışma başlattı.
Yürütülen çalışmalar kapsamında, sanayi sitesindeki iş yerleri ile yapımı devam eden inşaat alanlarından malzeme çaldıkları ve çaldıkları malzemeleri sattıkları belirlenen şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Ekipler tarafından düzenlenen operasyonda, 10 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları ve piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan malzemeleri çaldıkları belirlenen 12 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.S., Ş.S. ve S.S., savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi hakimliğe çıkarılan A.Ç., F.Ç., K.Ç. ve A.Ç. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diğer şüpheliler K.Ç., U.D., C.Ç., M.K. ve F.Ç.’nin adliyedeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
